Catering dietetyczny Zduńska Wola

Poznaj nasze wyjątkowe diety

Dieta FODMAP, a dokładnie dieta low-FODMAP to sposób żywienia zawierający mało sacharydów, które fermentują. Mowa tutaj głównie o oligo-, di- i monosacharydach, jak również poliolach, w których jest jak najmniej węglowodanów, w tym głównie cukrów prostych.

Rozkład makroskładników: W: 45-60%, B: 15-20%,T: 25-35%

Dieta SIMPLE to dieta oparta na tradycyjnej kuchni. Idealna na początek przygody z cateringiem dietetycznym.
Potrawy, które znasz i do których wracasz.
Rozkład makroskładników: W: 40-60%, B: 15-25%, T: 25-35%

Dieta KETO* jest dietą ketogeniczną. Wysoka zawartość tłuszczu (75-80%!) to gwarant sytości. Dieta ta bazuje na wykorzystaniu tłuszczy (nie węglowodanów) jako głównego składnika energetycznego diety. Fantastycznie reguluje poziom insuliny i ochotę na słodycze. Składa się z 4 posiłków: śniadania, II śniadania, obiadu i kolacji. Opiera się głównie na posiłkach mięsnych, rybnych i jajecznych z dodatkiem warzyw, czasem znajdziesz też w niej keto-słodkości 😉 Jest dostępna w wariantach kalorycznych 1250, 1500, 1750, 2000, 2500, 3000 kcal.
Rozkład makroskładników: T: 65-80%, B: 15-25%, W: 5-15%.

Dieta IMMUNITY jest pełna sezonowych, jesiennych produktów – bo przecież kluczem do wzmocnienia odporności jest urozmaicona, regularna dieta, bogata w warzywa i owoce sezonowe.
Świeże warzywa i owoce smakują najlepiej.
Korzystanie z sezonowości i lokalnych produktów, zamiast importowanych z daleka, jest proekologicznym rozwiązaniem - ograniczamy ślad węglowy oraz emisję tlenków siarki, azotu czy pyłów w przypadku, gdy rośliny transportowane są pojazdami silnikowymi.

Potrzebujesz więcej? poznaj wszystkie nasze diety.